MALZEMELER:
1,5 su bardağı kırmızı mercimek
1 su bardağı ince bulgur
3 soğan
3-4 kaşık yağ (margarin)
2-3 çay kaşığı kırmızı biber
2-3 çay kaşığı kimyon
Yarım demet dereotu ve maydanoz
6-7 taze soğan
1 kaşık salça
YAPILIŞI:
Soğan rendelenip yağla kavrulur.
Taze soğan, maydanoz, dereotu temizlenip ince doğranır.
Mercimek ayıklanıp 3-4 bardak su ile iyice haşlanır. Sıcakken
bulgurun üzerine dökülüp karıştırılır. Ağzı kapatılarak bulgurun kabarması
beklenir.
Bulgur kabarınca, kavrulmuş soğan, tuz, kırmızı ve karabiber,
kimyon, salça konup yoğrulur.
Son olarak taze soğan, maydanoz, dereotu karıştırılır. Küçük
koza şeklinde köfteler yapılır.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder