23 Şubat 2021 Salı

SOĞAN KÖFTESİ (Hint İkramı)

MALZEMELER:

4 soğan

4 çorba kaşığı un

2 yumurta

Tuz ve karabiber

1 şişe ketçap veya 2-3 kaşık biber salçası

Kızartmak için 1 bardak zeytinyağ veya ayçiçek yağı

YAPILIŞI:

Soğan yarım halkalara doğranır. Tuzla ovulup yıkanır, süzülür.

Soğana un, yumurta, tuz, karabiber konup karıştırılır.

Kızgın yağa kaşık kaşık dökülüp kırmızı renkte kızartılır.

Ketçap veya biber salçası ile servis yapılır.


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

YATMA ZAMANI

GEREKLİ OLANLAR: Oyuncak hayvan Oyuncağı içine alacak büyüklükte karton kutu Eski havlu, eski kumaş parçaları, pamuk Çocuğunuz uy...