21 Şubat 2021 Pazar

SEBZE ÇORBASI

MALZEMELER:

10 bardak et suyu

2 soğan

1 kahve fincanı pirinç

1,5 çorba kaşığı un

1,5 çorba kaşığı yağ

1 patates

1 havuç

6-7 dal kereviz

6-7 dal ıspanak

6-7 dal maydanoz

1 bardak süt

1 yumurta sarısı

Tuz 

YAPILIŞI:

Sebzeler yıkanır, havuç, patates rendelenir. Kereviz, ıspanak, maydanoz doğranır.

Rendelenmiş soğanla yağ tencerede pembeleşinceye kadar kavrulur. Un konur, biraz daha karıştırılır.

Hazırlanmış sebzeler, et suyu ve ayıklanıp yıkanmış pirinç konup iyice pişirilir.

Tel süzgeçten geçirilir, tuz atılır.

Yumurta sarısı süt ile çırpılıp kaynayan çorbaya katılır. Karıştırılıp hemen ateşten alınır. 

NOT: Mevsime göre taze fasulye, bezelye, kabak gibi sebzeler de kullanılır.


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

YATMA ZAMANI

GEREKLİ OLANLAR: Oyuncak hayvan Oyuncağı içine alacak büyüklükte karton kutu Eski havlu, eski kumaş parçaları, pamuk Çocuğunuz uy...