23 Şubat 2021 Salı

SALATALIK - BİBER TURŞUSU (Çabuk)

MALZEMELER:

Yarım kg sivri biber

10-15 adet küçük salatalık

1 baş sarımsak

Tuz (4,5 bardak suya 1 çorba kaşığı)

2 bardak sirke

Yarım demet maydanoz

YAPILIŞI:

Salatalık ve biber yıkanır. Çatalla bir iki yerinden delinir.

9 bardak suya 2 çorba kaşığı tuz konup kaynatılır.

Biberler ve salatalıklar daldırılıp hemen çıkarılır.

Kavanoza sarımsak ve maydanozla karışık olarak yerleştirilir.

Haşlama suyuna sirke katılır. Üzerine doldurulur. Temiz bir ağırlık konup kapak kapatılır.

Salatalık ve biberler sararınca turşu olmuştur.


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

YATMA ZAMANI

GEREKLİ OLANLAR: Oyuncak hayvan Oyuncağı içine alacak büyüklükte karton kutu Eski havlu, eski kumaş parçaları, pamuk Çocuğunuz uy...