24 Şubat 2021 Çarşamba

MANTI

MALZEMELER:

İÇ İÇİN:

250 gr kıyma

1 soğan

Yarım demet maydanoz

Tuz ve karabiber

HAMURU İÇİN:

3 su bardağı un

 1 yumurta

Tuz

Su

SOS İÇİN:

Yarım kg yoğurt

3 diş sarımsak

2 kaşık tereyağı veya margarin

1 çay kaşığı kırmızıbiber

YAPILIŞI:

Un elenir, ortasına 1 yumurta, tuz ve su ilavesiyle sert hamur yoğrulur. Özleştirilip üzeri kapalı olarak dinlendirilir.

Hamur iki parçaya ayrılıp oklava ile 2 mm inceliğinde açılır. İki parmak genişliğinde karelere kesilir.

Parçaların ortasına kıymalı iç konup üçgen şeklinde kapatılıp sıkıca bastırılır.

Hafif yağlanmış tepsiye dizilip üzerine yağ sürülür. Fırında hafif pembe kızartılır.

Üzerine 6-7 bardak sıcak et suyu veya su konup tepsi çevrilerek pişirilir.

Tabağa alınıp sarımsaklı yoğurt dökülür sonra da kırmızıbiberli yağ gezdirilir.


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

YATMA ZAMANI

GEREKLİ OLANLAR: Oyuncak hayvan Oyuncağı içine alacak büyüklükte karton kutu Eski havlu, eski kumaş parçaları, pamuk Çocuğunuz uy...