MALZEMELER:
İÇ
İÇİN:
250 gr kıyma
1 soğan
Yarım demet maydanoz
Tuz ve karabiber
HAMURU
İÇİN:
3 su bardağı un
1 yumurta
Tuz
Su
SOS
İÇİN:
Yarım kg yoğurt
3 diş sarımsak
2 kaşık tereyağı veya margarin
1 çay kaşığı kırmızıbiber
YAPILIŞI:
Un elenir, ortasına 1 yumurta,
tuz ve su ilavesiyle sert hamur yoğrulur. Özleştirilip üzeri kapalı olarak
dinlendirilir.
Hamur iki parçaya ayrılıp oklava
ile 2 mm inceliğinde açılır. İki parmak genişliğinde karelere kesilir.
Parçaların ortasına kıymalı iç
konup üçgen şeklinde kapatılıp sıkıca bastırılır.
Hafif yağlanmış tepsiye dizilip
üzerine yağ sürülür. Fırında hafif pembe kızartılır.
Üzerine 6-7 bardak sıcak et suyu
veya su konup tepsi çevrilerek pişirilir.
Tabağa alınıp sarımsaklı yoğurt
dökülür sonra da kırmızıbiberli yağ gezdirilir.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder