MALZEMELER:
1 tatlı kaşığı yaş bira mayası
1 bardak süt
1 tatlı kaşığı şeker
250 gr. margarin (yumuşak)
2 yumurta (1 tanesi hamura, 1
yumurta sarısı üzerine sürülecek.)
10 kahve fincanı un
Yarım kalıp beyaz peynir (150
gr.)
Yarım demet dereotu
1 çay kaşığı çörekotu
1 tatlı kaşığı tuz
YAPILIŞI:
Ilık süte bira mayası, şeker konup
eritilir.
Yağ, yumurta, tuz ve elenmiş un
konup yumuşak bir hamur yapılır. Üzeri örtülü olarak ılık bir yerde
mayalandırılır. (Hamur iki misli kabarmalıdır.)
25-30 cm çapında bir tepsi
yağlanır. Hamurun yarısı el ile tepsiye yayılır.
Üzerine kıyılmış dereotu
karıştırılmış peynir rendesi serpilir.
Kalan hamur üzerine yerleştirilip
yumurta sarısı sürülür. Çörekotu serpilip orta hararetli fırında pişirilir.
Dilimlenerek tabağa alınır.