MALZEMELER:
6 yumurta
150 gr. margarin
1 su bardağından 1,5 parmak eksik
pudra şeker
1 su bardağı fındık içi
1 su bardağı galeta tozu
1 limon kabuğu rendesi
1 limon suyu
1 paket vanilya
YAPILIŞI:
Kalıp yağlanır, galeta unu ile
kaplanır.
Porselen bir kasede yağ ile pudra
şeker krem haline gelinceye kadar karıştırılır. Yumurta sarıları birer birer
ilave edilir.
Bakır bir tencerede yumurta
akları çarpılıp kar haline getirilir.
Şekerli yağın içine, yumurta
akları makinadan geçirilmiş fındık, galeta tozu, limon suyu, vanilya konup
karıştırılır. Hazırlanan kalıba boşaltılır.
Kalıp daha büyük bir tencereye
oturtulur. Tencereye kenardan soğuk su konur. (Kalıbın yarısına gelecek
şekilde.)
Tencerenin kapağı aralık olarak
kapatılıp ocakta kaynatılır. Kaynamasından itibaren 1,5 saat pişirilir.
Soğuyunca kalıp tabağa ters
çevrilir. İstenirse üzerine çikolatalı salça dökülür.