MALZEMELER:
2 su bardağı pirinç
2,5 çorba kaşığı margarin veya
tereyağı
1 çorba kaşığı çam fıstığı
2 çorba kaşığı badem (kabuğu
haşlanarak çıkarılmış)
2 çorba kaşığı kuş üzümü
1 piliç veya keklik (haşlanmış)
3,5 su bardağı piliç suyu
Tuz ve karabiber
HAMURU
İÇİN:
125 gr. margarin (yumuşak)
1 yumurta
1,5 çay kaşığı tuz
2,5 su bardağı un
YAPILIŞI:
Pirinç ayıklanıp yıkanır, ılık
tuzlu suda yarım saat bırakılır.
Badem ve fıstık yağda
pembeleştirilip, alınır.
Aynı yağda süzülmüş pirinç birkaç
kere çevrilir. Sıcak piliç suyu konup pişirilir. (Önce harlı, sonra orta, en
son hafif ateşte)
20 dakika kapak açılmadan
demlendirilir. Sonra pirinçler ezilmeden karıştırılır.
Kavrulmuş fıstık ve badem, kuş
üzümü, küçük parçalara ayrılmış piliç eti, tuz, karabiber pilava ilave edilir.
HAMURUN YAPILIŞI: 125 gr. margarin
ile 1 yumurta ve tuz ezilir. 2,5 bardak un ile yoğrulur. Merdane ile 2-3 mm
kalınlıkta açılıp yağlanmış, yuvarlak dipli bir tencereye yerleştirilir. (Kenarlardan
hamur sarkmalıdır.)
Hazırlanan iç pilav hamurun
üzerine boşaltılıp el ile bastırılarak sıkıştırılır. (Pilav sıcak olmamalıdır.)
Sarkan hamurlar üzerine
kapatılır. Orta hararetli fırında kızartılıp servis tabağına ters çevrilir.