MALZEMELER:
1 koyun karaciğer
2 kaşık yağ (margarin)
2-3 soğan
Yarım demet maydanoz
2 çay kaşığı sumak
1 çay kaşığı kırmızıbiber
2 çorba kaşığı zeytinyağı
Yarım limon
Tuz
YAPILIŞI:
Karaciğerin zarı soyulur. Kuşbaşı
doğranır.
Bir tencerede yağ kızdırılır.
Ciğerler atılıp karıştırılır. Harlı ateşte kapak kapatmadan karıştırılarak
pişirilir. (suyunu çekinceye kadar.) Tuz ve karabiber atılır.
Soğan yarım halka şeklinde
doğranır. Kıyılmış maydanoz, tuz, kırmızıbiber, sumak, zeytinyağı, limon suyu
ilave edilip karıştırılır.
Ciğerle, soğan salatası beraber
servis yapılır.
NOT:
Ciğeri,
sertleşmemesi için harlı ateşte ve kapak kapatılmadan pişirmelidir.