MALZEMELER:
10 adet kuzu veya dana pirzola
3 kaşık un
1,5 su bardağı süt
2 yumurta
1 çorba kaşığı rende kaşar
peyniri
Tuz ve karabiber
1 su bardağı zeytinyağı ve
ayçiçek yağı (Kızartma için.)
YAPILIŞI:
BEŞAMEL SALÇASI: Margarin ile un hafif pembe kavrulur. Süt
konarak koyu muhallebi gibi pişirilir. Ilınınca yumurtalar kırılır. Tuz ve
rende kaşar peyniri karıştırılır.
Pirzolalara tuz ve karabiber serpilir. Yağda kızartılarak
pişirilir. Fazla yağı çekmemesi için kağıt üzerine çıkarılır.
Sonra pirzolaların iki tarafı, hazırlanan beşamel salçasına
batırılıp yağda pembe olarak kızartılır.
Saplara yaldız kağıt veya püsküllü kağıt sarılıp süslenir.
NOT: Pirzolalar,
beşamel salçası yerine şöyle de kaplanabilir. 3-4 patates haşlanıp püre
yapılır. Buna 2-3 yumurta, 1 kaşık rende kaşar, 2 kaşık un, tuz, karabiber
ilave edilip karıştırılır.