MALZEMELER:
2 yumurta sarısı
1,5 su bardağı zeytinyağ
2 limon suyu
1 kahve kaşığı toz hardal
Tuz
2-3 patates (Haşlanmış)
1-2 havuç (Haşlanmış)
Yarım bardak iç bezelye (konserve)
10-12 küçük salatalık turşusu
3-4 dilim macar salamı
YAPILIŞI:
Porselen veya cam bir kaseye yumurta sarıları konur. Zeytinyağ
damla damla ilave edilip telle karıştırılır.
Daha sonra zeytinyağ iplik gibi akıtılarak karıştırmaya devam
edilir. Ara sıra limon damlatılır.
Zeytinyağ bitince tuz, hardal, limon suyu ilave edilir.
Havuç, patates, turşu, salam küçük küçük doğranır. (Tavla zarı
büyüklüğünde)
Bunlara bezelye katılır. Tuz atılır.
Mayonezden 2-3 kaşık ayrılır (Üzerini süslemek için). Kalanına
karışık sebzeler konup karıştırılır.
Salata tabağına alınıp, ayrılan mayonez ve sebzelerle
süslenir.
NOT: Mayonez
bozulursa şöyle düzeltilir:
Ayrı bir kaseye bir yumurta sarısı konur. Damla damla
zeytinyağ ve arada bozulan mayonez konarak karıştırılır.
1 tatlı kaşığı nişasta bir
fincan su ile pişirilip pelte yapılır. Karıştırılarak soğutulur. Bozulan
mayonez ve zeytinyağ azar azar konur, karıştırılır.