PATLICAN
PÜRESİ İÇİN:
6 patlıcan
1 kaşık un
1 kaşık yağ
1 su bardağı süt
2 kaşık kaşar peyniri rendesi
Tuz, karabiber
1 avuç maydanoz yaprağı
KEBAP İÇİN:
1 kg kuşbaşı et (koyun veya dana)
2 soğan
2-3 domates
2 kaşık yağ
Tuz ve karabiber
YAPILIŞI:
İnce doğranmış soğan ve et, yağ ile kavrulur.
Soyulmuş ve doğranmış domates konup karıştırılır.
Su ilave edilerek etler yumuşayıncaya kadar pişirilir (2-3
bardak su). Tuz ve karabiber atılır.
Etin suyu 1-1,5 kepçe kadar olmalıdır.
Patlıcanlar ucundan başlayarak ocakta çevire çevire közlenir.
Kabukları soyulup incecik kıyılır.
Yağ ile un hafif pembe kavrulur. Patlıcanlar, rende kaşar, süt
konup karıştırarak pişirilir. Tuz atılır.