400 gr kıyma
Yarım su bardağı pirinç
2-3 soğan
Yarım demet maydanoz-dereotu
1 avuç nane
2 domates veya 1 çorba kaşığı
salça
2 çorba kaşığı yağ
Tuz-karabiber
YAPILIŞI:
Hangi dolma yapılacaksa sebzesi
hazırlanır. (Biberin içi çıkarılır, kabak kazınıp oyulur. Domateslerin
üzerinden kapak kaldırılır, içi kaşıkla alınır. Asma ve lahana yaprağı sıcak
tuzlu suda yumuşatılır; kaynatılmaz.)
Soğan, maydanoz, dereotu, nane,
domates küçük doğranır. Tuz, karabiber, kıyma ve 1 kaşık yağ konup yoğrulur.
En son ayıklanıp yıkanmış pirinç
ilave edilir. Karıştırılıp hazırlanan sebzelere doldurulur.
Tencereye dizilip 1 kaşık yağ ve 2 bardak salçalı su konur. Orta ateşte pişirilir.