MALZEMELER:
10 bardak et suyu
2 soğan
1 kahve fincanı pirinç
1,5 çorba kaşığı un
1,5 çorba kaşığı yağ
1 patates
1 havuç
6-7 dal kereviz
6-7 dal ıspanak
6-7 dal maydanoz
1 bardak süt
1 yumurta sarısı
Tuz
YAPILIŞI:
Sebzeler yıkanır, havuç, patates
rendelenir. Kereviz, ıspanak, maydanoz doğranır.
Rendelenmiş soğanla yağ tencerede
pembeleşinceye kadar kavrulur. Un konur, biraz daha karıştırılır.
Hazırlanmış sebzeler, et suyu ve
ayıklanıp yıkanmış pirinç konup iyice pişirilir.
Tel süzgeçten geçirilir, tuz
atılır.
Yumurta sarısı süt ile çırpılıp
kaynayan çorbaya katılır. Karıştırılıp hemen ateşten alınır.
NOT: Mevsime göre taze fasulye, bezelye, kabak gibi sebzeler de kullanılır.