MALZEMELER:
3 ayva
3-4 elma
3-4 armut
1 kg
muşmula (döngel)
1 kg taze
üzüm (veya 2-3 avuç kuru üzüm)
1,5
bardak şeker
20-25
bardak su
YAPILIŞI:
Meyveler
yıkanır. Muşmula ve üzüm taneleri bütün olarak ayva, elma ve armut kabuklu ve
dilim dilim kesilir. Hepsi karıştırılır.
Musluklu
bir küp veya bidona bir kat meyve, bir kat şeker olarak yerleştirilir.
En üste
tülbentle çıkarılmış küçük bir parça ekmek konur. 20-25 bardak su doldurulur.
Ağzı kapanır. Küp ara sıra sallanır. 15-20 gün sonra içilebilir.
NOT: Tükenmezin olması, bulunduğu
yerin ısısına göre değişir. Suyu azaldıkça üzerine su ve şeker konur.