MALZEMELER:
3 su bardağı şeker
2 su bardağı erimiş yağ
1 su bardağı yoğurt
6 yumurta (1 yumurta sarısı
üzerine)
1 çorba kaşığı mahlep
2 çay kaşığı kabartma tozu
2 avuç fındık
Limon kabuğu rendesi
Vanilya
Aldığı kadar un
YAPILIŞI:
Şeker, yumurta, yağ, yoğurt,
limon kabuğu rendesi, vanilya, kabartma tozu, şekilmiş fındık ve mahlep geniş
bir kapta iyice karıştırılır.
Aldığı kadar elenmiş unla orta
yumuşaklıkta yoğrulur. Yarım limon büyüklüğünde parçalara ayrılıp yuvarlak veya
uzun şekil verilir. Tepsiye dizilip yumurta sarısı sürülür. Orta hararetli
fırında pişirilir.
NOT:
Hamur
merdane ile 1 cm kalınlığında açılıp şekilli kalıplarla da kesilebilir.