27 Şubat 2021 Cumartesi

BEREKETLİ KURABİYE

MALZEMELER:

3 su bardağı şeker

2 su bardağı erimiş yağ

1 su bardağı yoğurt

6 yumurta (1 yumurta sarısı üzerine)

1 çorba kaşığı mahlep

2 çay kaşığı kabartma tozu

2 avuç fındık

Limon kabuğu rendesi

Vanilya

Aldığı kadar un

YAPILIŞI:

Şeker, yumurta, yağ, yoğurt, limon kabuğu rendesi, vanilya, kabartma tozu, şekilmiş fındık ve mahlep geniş bir kapta iyice karıştırılır.

Aldığı kadar elenmiş unla orta yumuşaklıkta yoğrulur. Yarım limon büyüklüğünde parçalara ayrılıp yuvarlak veya uzun şekil verilir. Tepsiye dizilip yumurta sarısı sürülür. Orta hararetli fırında pişirilir.

NOT: Hamur merdane ile 1 cm kalınlığında açılıp şekilli kalıplarla da kesilebilir.


PORTAKALLI KURABİYE

MALZEMELER:

1 su bardağı yoğurt

2 su bardağı şeker

250 gr. margarin

1 yumurta (akı hamura, sarısı üzerine)

1 kahve kaşığı kabartma tozu

1 portakal suyu

1 portakal kabuğu rendesi

Aldığı kadar un

YAPILIŞI:

Şeker, portakal kabuğu, yağ karıştırılıp krem haline getirilir.

Yoğurt, yumurta akı, kabartma tozu konur iyice karıştırılır.

Aldığı kadar un ile orta yumuşaklıkta yoğrulur. Son olarak portakal suyu konur.

Yarım limon büyüklüğünde yuvarlanıp hafif yassıltılır. Tepsiye dizilip yumurta sarısı sürülür. Orta hararetli fırında pişirilir.

NOT: Merdane ile 1 cm kalınlığında açılıp kalıplarla da kesilebilir.


HİNDİSTAN CEVİZLİ BEZE (KOKO)

MALZEMELER:

6 yumurta akı

8 kahve fincanı şeker

1 su bardağı hindistan cevizi rendesi

1 çorba kaşığı patates nişastası

Yarım paket vanilya

YAPILIŞI:

Yumurta akları bakır bir kapta çarpılarak kar haline getirilir.

Şeker konur, eriyinceye kadar çarpmaya devam edilir. Nişasta, vanilya ve Hindistan cevizi rendesi ilave edilip karıştırılır.

Parşömen kağıdı yayılmış tepsiye kaşık kaşık konur.

Hafif hararetli fırında kurutarak uzun süre pişirilir.


BEZE

MALZEMELER:

3 yumurta akı

4 kahve fincanı toz şeker

Yarım paket vanilya

YAPILIŞI:

Yumurta akları bakır bir tencerede kar haline gelinceye kadar çarpılır.

Şeker konur, eriyinceye kadar çarpmaya devam edilir. Vanilya katılır.

Parşömen kağıdı yayılmış tepsiye kaşık kaşık konur, veya krema torbası ile sıkılır.

Hafif hararetli fırında kurutarak uzun süre pişirilir.


İKİ RENKLİ BİSKÜVİ

MALZEMELER:

2,5 su bardağı un

150 gr. margarin

Yarım su bardağı pudra şeker

1 yumurta

Limon kabuğu rendesi

Vanilya

2 çorba kaşığı kakao

YAPILIŞI:

Un elenir. Ortasına yağ, pudra şeker, yumurta, limon kabuğu rendesi, vanilya konup yoğrulur. (Fazla yoğrulmaz, hamur bozulur.)

Hamur ikiye ayrılır. Bir tanesine elenmiş kakao katılır.

Hamurlar ayrı ayrı parmak genişliğinde yuvarlanır. Sonra birbirine dolanıp iki parmak uzunluğunda kesilir.

Tepsiye dizilip, orta hararetli fırında pişirilir. (10-15 dakika)

NOT: Hamurlar merdane ile açılıp üst üste konarak sarılır ve dilimlenerek pişirilebilir.


SABLE BİSKÜVİSİ

MALZEMELER:

4,5 su bardağı un

250 gr. margarin (yumuşak)

1 su bardağı pudra şeker

3 yumurta (1 tane yumurta akı üzeri için ayrılacak.)

Limon kabuğu rendesi

1 paket vanilya

1 su bardağı iç fındık

YAPILIŞI:

Un elenir. Ortasına yağ, pudra şeker, yumurta, limon kabuğu rendesi, vanilya konup yoğrulur. (Fazla yoğrulmaz, hamur bozulur.)

Merdane ile yarım cm kalınlığında açılır. Küçük kalıplarla kesilir.

Bisküvilerin birer yüzleri yumurta akına, sonra da kıyılmış fındığa batırılıp tepsiye dizilir.

Orta hararetli fırında pişirilir. Sıcakken üzerine vanilyalı pudra şeker elenir.


KAYISI BİSKÜVİSİ

MALZEMELER:

2,5 su bardağı un

150 gr. margarin

1 yumurta

¼ su bardağı pudra şeker

Limon kabuğu rendesi

Vanilya

2-3 çorba kaşığı marmelat

ÜZERİ İÇİN:

Yarım su bardağı şeker

1 fiske kırmızı şeker boyası

1 fiske sarı şeker boyası

YAPILIŞI:

Un elenir. Ortasına yağ, yumurta, pudra şeker, vanilya, limon kabuğu rendesi konup yoğrulur. (Fazla yoğrulmaz, hamur bozulur.)

Fındık büyüklüğünde yuvarlanıp tepsiye dizilir. Orta hararetli fırında pişirilir.

Tepsiye değen kısımlarına marmelat sürülüp iki tanesi birbirine yapıştırılır.

Kırmızı ve sarı şeker boyaları ayrı ayrı kaselere konur. İkişer kaşık su ile eritilir.

Bisküvinin bir yüzü kırmızıya, bir yüzü sarı boyaya batırılıp toz şekerle kaplanır.

Tabağa yerleştirilip yıkanmış yapraklar takılır.

NOT: Yağlı hamurlar çabuk pişer. Onun için fırında fazla bırakmamalıdır. Hamura 2-3 çorba kaşığı çekilmiş fındık koyarsanız daha nefis olur.


YATMA ZAMANI

GEREKLİ OLANLAR: Oyuncak hayvan Oyuncağı içine alacak büyüklükte karton kutu Eski havlu, eski kumaş parçaları, pamuk Çocuğunuz uy...