MALZEMELER:
1 su bardağı süt veya yoğurt
2 su bardağı şeker
3 su bardağı un
4 yumurta
125 gr. margarin
1 kahve kaşığı kabartma tozu
Limon kabuğu rendesi
Vanilya
Yarım limon suyu
YAPILIŞI:
Kalıp yağlanıp unlanır, fırın
yakılır.
Şekerle yumurta çarpılır. Yoğurt
ve erimiş yağ ilave edilip karıştırılır.
Karbonatlı elenmiş un, limon
kabuğu rendesi, vanilya, limon suyu katılır, karıştırılıp kalıba boşaltılır.
Orta hararetli fırında 35-40
dakika pişirilir.
NOT:
İstenirse kek hamuruna 3-4 çorba
kaşığı çekilmiş fındık ve 3-4 çay kaşığı mahlep katılabilir. Daha nefis ve
güzel kokulu olur.
Kalıp 35-40 cm çapında olmalıdır.