MALZEMELER:
1 kg şeker (5 su bardağı)
90 gr nişasta (3,5 dolu çorba
kaşığı)
Yarım kahve kaşığı krem tartar
1 su bardağı kavrulmuş fındık
1 su bardağı Hindistan cevizi
rendesi
YAPILIŞI:
Şeker, 4
su bardağı su ile kaynatılıp köpükleri alınır.
Nişasta 1
bardak su ile ezilip kaynayan şekerli suya ilave edilir. Karıştırarak
pişirilir.
Kıvamı
şöyle anlaşılır. İçine temiz bir kaşık batırılıp soğutulur. Sakız gibi uzuyorsa
olmuştur.
Hindistan
cevizi serpilmiş tepsiye boşaltılıp yayılır. Üzerine biraz nişasta serpilir ve
bir gün bekletilir.
Ertesi
gün nişastalar temizlenir, yüzeyi kuru ise biraz su ile ıslatılır.
Tam
kenarına sıra halinde fındık konur. Sarılarak silindir yapılır. Kenarları
yapıştırılır.
İki parmak
eninde dilimlere kesilip hindistan cevizi ile kaplanır.