MALZEMELER:
1 kg ayva
6 bardak
su
1 limon
Şeker
(elde edilen meyve suyu kadar)
3-4 çorba
kaşığı hindistan cevizi rendesi
YAPILIŞI:
Ayva
yıkanır. Dilimlenip, kabuklu ve çekirdekli olarak 6 bardak su ve limon suyu ile
iyice haşlanır.
Islatılıp
sıkılmış temiz bir tülbent içine konur. Sıkılarak suyu çıkarılır.
Elde
edilen su bardakla ölçülür. Meyve suyu kadar şeker konup kaynatılır.
Kıvamını
anlamak için şu deney yapılır. Kaşık batırılıp çıkarıldığında peltemsi bir
tabaka ile kaplanmalıdır.
Buz
kalıbı ıslatılıp jöle boşaltılır. Bir gece veya 5-6 saat beklenir.
Sonra
kalıptan çıkarılıp istenen biçimde kesilir. Hindistan cevizi rendesi ile
kaplanır.
NOT: Tülbentte kalan ayva kevgirden
geçilip, şeker ve limon tuzu ile marmelat yapılabilir.