MALZEMELER:
2 su bardağı pirinç (3,5 bardak
et suyu)
2,5 çorba kaşığı margarin veya
tereyağı
2 çorba kaşığı çam fıstığı
2 çorba kaşığı kuş üzümü
1 havuç (haşlanmış)
Yarım su bardağı iç bezelye
Yarım kuzu ciğeri
Tuz ve karabiber
YAPILIŞI:
Pirinç ayıklanıp yıkanır. Ilık su
ile ıslatılır. (30-40 dk.)
Az yağda fıstık pembeleştirilir.
Buna çok küçük doğranmış ciğer konup kavrulur. Bezelye ve havuç ilave edilip
bir kaç kere çevrilir. Tuz ve karabiber atılır.
Pilav tenceresinde yağ eritilir.
Süzülmüş pirinç konup pirinçlerin kırılmamasına dikkat edilerek karıştırılır.
Sıcak et suyu, tuz ve karabiber serpilip kapak kapatılır.
Önce harlı ateşte, sonra orta ve
en son hafif ateşte pişirilir. Pirinçler suyunu çekince ateşten alınır. 20
dakika kendi halinde dinlendirilir.
Pilava hazırlanan ciğer, fıstık,
havuç, bezelye karışımı ile ayıklanıp yıkanmış kuş üzümü konup karıştırılır.