MALZEMELER:
5 su bardağı un (yarım bardağı
açma payı ayrılacaktır.)
250 gr. margarin (yumuşak)
2 çay kaşığı tuz
3 çorba kaşığı yoğurt
3 çorba kaşığı sirke
3 çorba kaşığı zeytinyağı
1 bardaktan az su
Yarım kalıp beyaz peynir
Yarım demet maydanoz ve dereotu
1 yumurta (sarısı üzerine
sürülecek, akı peynire konacaktır.)
YAPILIŞI:
Un elenir, ortasına, yoğurt,
sirke, zeytinyağı, tuz konup karıştırılır. Su ilavesi ile kulak memesi
yumuşaklığında hamur yapılıp iyice özleştirilir. Nemli bez altında 10-15 dakika
dinlendirilir.
Hamur bütün olarak 25-30 cm
çağında açılır. Ortasına yumuşak margarin bütün olarak konup bohça gibi
kapatılır. Unlanıp merdane ile yalnız boyuna açılır. (35-40 cm)
Hamurun iki ucu ortaya getirilip
tekrar, kitap gibi kapatılarak serin bir yerde ve üzeri örtülü olarak 15-20
dakika kadar dinlendirilir.
Hamur tekrar unlanıp yine yalnız
boyuna açılır ve aynı şekilde katlanarak dinlendirilir. Bu işlem üç kere daha
tekrarlanır.
Son olarak enine ve boyuna 3 mm
inceliğinde açılıp 5X8 cm dikdörtgenlere kesilir. İçlerine peynir, maydanoz,
dereotu ve yumurta akı karışımı konup bastırmadan kapatılır. Tepsiye dizilir.
Yumurta sarısı sürülüp sıcak
fırında pişirilir.