MALZEMELER:
4 su bardağı un
2 kaşık margarin
1 yumurta
2 kaşık yoğurt
1,5 çay kaşığı tuz
Yarım kalıp beyaz peynir
Maydanoz ve dereotu
2 bardak ayçiçeği veya zeytinyağı
(Kızartmak için)
YAPILIŞI:
Un elenir, ortasına yoğurt,
yumurta, tuz, yarım bardak kadar su konup yoğrulur. Özleştirip 15 parçaya
bölünür. Yaş bez altında dinlendirilir.
Her parça 10 cm² açılıp araları
margarinle yağlanır. (Az erimiş yağ karıştırarak krem gibi beyazlatılacak.)
5 hamur üst üste konur ve üç grup
yapılır. (En üstler yağlanmaz.)
Her parça 2 mm inceliğinde
açılır. Peynir maydanoz karışımı küme küme konup üzeri hamurla kapatılır.
Kapakla kesilir.
Kızgın yağda hafif hafif
sallayarak kızartılır. Kağıt üzerine çıkarılır. (Fazla yağı alması için.)