MALZEMELER:
6 yumurta
1 su bardağından 2 parmak eksik
şeker
2 su bardağından 1,5 parmak eksik
un
Yarım limon suyu
Limon kabuğu rendesi
Vanilya
KREMA
İÇİN:
1 yumurta
1 su bardağından 2 parmak eksik
şeker
1 su bardağından 1,5 parmak eksik
un
Yarm lt süt
Yarım paket vanilya
65 gr. margarin
ÜZERİ
İÇİN:
3-4 şeftali veya elma, muz
1 paket şeftali veya elma jölesi
75 gr fındık içi
1 fincan likörlü şekerli su (2
kaşık şeker, 3 kaşık meyve likörü, su)
YAPILIŞI:
Krema: Bakır bir tencerede
yumurta, şeker, un karıştırılır. Yavaş yavaş süt konup pişirilir. Kaynayıp
koyulaşınca ateşten alınır. Ilınınca yağ ve vanilya katılır.
Tepsi yağlanır, unlanır. Fırın
yakılır.
Yumurtalar ile şeker bakır bir
kapta çarpılıp koyu yoğurt kıvamına gelinceye kadar çarpılır. Limon kabuğu
rendesi, vanilya, limon suyu katılıp 1-2 kere daha çarpılır.
Elenmiş un konur, karıştırılır.
Tepsiye boşaltılıp orta ısılı fırında 35-40 dakika pişirilir.
Soğuyunca enine 3 parçaya
kesilir. Parçalar likörlü şekerli su ile nemlendirilir.
Aralarına krema sürülerek parçalar
üst üste kapatılır.
En üstede krema sürülüp soyulmuş
meyve dilimleri yerleştirilir.
Jöle paketteki tariften yarım
bardak az su ile eritilir. Pastanın piştiği temiz ıslak tepsiye boşaltılıp
yarım dondurulur.
Hazırlanan meyveli pastanın
üzerine tepsi kapatılıp bastırılır. Meyvelerin jöleye yapışması için bir müddet
beklenir. (30-40 dakika)
Sonra tepsi ılık suya birkaç kere
batırılıp servis tabağına ters çevrilir.
Kenarlarına krema sürülüp
kıyılmış fındık yapıştırılır.
NOT:
Pastaya
hangi meyveyi kullanırsanız aynı meyvenin jölesini tercih ediniz. Pasta jölesiz
de yapılabilir. O zaman meyveleri araya yerleştiriniz. (kurumaması ve
kararmaması için.) Üzerine ve kenarlarına krema sürüp kıyılmış fındık
yapıştırınız.