MALZEMELER:
Yarım su bardağı ayva reçeli
(tanesi)
Yarım su bardağı incir (küçük
doğranmış)
1 su bardağı jöle şeker (küçük
doğranmış)
1 su bardağı çekirdeksiz üzüm
Yarım su bardağı incir (küçük
doğranmış)
1 su bardağı ceviz (dövülmüş)
1,5 su bardağı kuru kayısı (küçük
doğranmış)
1 tatlı kaşığı kabartma tozu
Yarım tatlı kaşığı tuz
1 su bardağı margarin (erimiş)
1 su bardağı şeker
2,5 su bardağı un
5 yumurta
2 çorba kaşığı limon suyu
2 tatlı kaşığı limon kabuğu
rendesi
YAPILIŞI:
Uzun kek kalıbı yağlanır ve
unlanır. Fırın yakılır.
Üzüm ve kayısıların üzerine bir
su bardağı kaynar su dökülüp 5 dakika beklenir. Temiz bir bez ile kurulanır.
Üzüm ve kayısılara, dövülmüş
ceviz, incir, jöle, şeker, ayva ve portakal kabuğu reçeli, limon kabuğu
rendesi, ilave edilip karıştırılır.
Un ile kabartma tozu karıştırılıp
elenir.
Porselen bir kasede yağ ile şeker
iyice çarpılır. Yumurtalar tek tek ilave edilip karıştırılır. Limon suyu
katılır.
Yumurtalı yağa, meyve karışımı ve
un konup karıştırılır. (3-4-5 nolu işlemler birbirine katılır.)
Hazırlanan kalıba boşaltılıp orta
hararetli fırında 1 saat 45 dakika pişirilir.