Önce yapacağınız kek veya pastayı
okuyarak iyi öğreniniz.
Malzemeleri tam olarak ölçüp
hazırlayınız.
Kalıbınızı yapacağınız pastaya
göre seçip yağlayınız. (Yağı eritmeden yumuşak kullanınız.)
Yumurtaları daima bakır kapta
çarpınız. (Alüminyum yumurtanın rengini bozar. Cam veya çelik kap da
kullanılabilir.)
Unu muhakkak 1 veya 2 kere
eleyiniz. (Hem pürüzsüz olur hem daha iyi kabarır.)
Kek veya pastanıza un koymadan
yarım limon suyu koyarsanız hem iyi kabarır hem de güzel kokulu olur.
Elektrikli çarpacağınız yoksa,
yumurta sarıları ile aklarını iyi ayırınız.
Önce yumurta sarılarını şekerle
porselen veya cam bir kapta karıştırınız. (şeker eriyinceye kadar.)
Yumurta aklarını bakır bir kapta
yalnız olarak çarparak kar haline getiriniz.
Kar halindeki aklara, şekerli
sarıları katıp biraz çarpınız. Sonra limon suyunu ve elenmiş unu koyunuz.
Un koyunca çarpmadan kaşıkla
karıştırınız.
Pastanızı yapmaya başlamadan
fırınınızı ısıtınız.
Havagazı fırınında, pastanızı
tepsi içinde, fırının üst tarafına koyunuz, sıcaklığı ortaya getirip alttan
veriniz. 30-40 dakika sonra gerekiyorsa üzerinin kızarması için sıcaklığı çok
az olarak üstten veriniz. (Fırınınızın özelliğini iyi tanıyınız.) 1-2 dakika
sonra alınız.
Elektrikli fırında ise, önce fırını alt ve üst ısıtınız. Pastayı tepsi içinde alta koyunuz. Üst sıcaklığı kesip yalnız ısıyı alttan veriniz. (Kabarması için) 20-25 dakika sonra üstten de ısı verebilirsiniz. (Elektrikli fırının ısısı ayarlanamadığı için çok dikkatli olunuz ve fırınınızın özelliğini iyi tanıyınız.)