MALZEMELER:
2 su bardağı un
2,5 su bardağı şeker
1 tatlı kaşığı yaş bira mayası
2 çorba kaşığı margarin (erimiş)
1 çorba kaşığı limon suyu
1 tutam tuz
2 su bardağı kızartmak için
zeytinyağı veya ayçiçeği yağı
YAPILIŞI:
Yaş bira mayası, 1 tatlı kaşığı
şeker, biraz su ile ezilir. Un, erimiş margarin, tuz konur. Yavaş yavaş su
ilave edilerek ezilmiş yoğurttan daha koyu bir hamur yapılır.
Üzeri örtülüp ılık bir yerde
iyice kabarıncaya kadar mayalandırılır.
Şeker, 2,5 bardak su ile
kaynatılır. Köpükleri alınıp limon suyu katılır. Koyu olmayan bir şurup
yapılır.
Yağ bir tencerede kızdırılır.
Hazırlanan hamur sol avuç ile sıkılıp yağlanmış kaşıkla fındıktan biraz büyük
alınıp yağa atılır.
Lokmalar kızarınca delikli kepçe
ile kağıt üzerine çıkarılır. (Fazla yağı emmesi için)
Bekletmeden soğuk şuruba atılıp
1-2 kere karıştırılır.