MALZEMELER:
2,5 su bardağı un
125 gr. margarin (1 parmak
genişliğinde parça ayrılacak)
4 yumurta
3,5 su bardağı şeker
¼ limon suyu
1 tutam tuz
2 su bardağı zeytinyağı veya
ayçiçeği yağı (kızartma için)
YAPILIŞI:
Şeker, 3,5 su bardağı su ile
kaynatılıp köpükleri alınır. Limon suyu ilave edilip, biraz koyulaşınca ateşten
alınır.
Bakır bir tencereye 2 bardak su,
margarin, tuz konup kaynatılır. Elenmiş un birden ilave edilip karıştırarak
pişirilir. Tencereye yapışmayacak duruma gelince ateşten alınır. Ilınınca
yumurtalar birer birer kırılır.
Ceviz büyüklüğünde parçalara
ayrılır. Yağlanmış avuç arasında yuvarlanıp yassıtılır ve parmakla ortası
delinir.
Isıtılmış yağda konur. Tava
hafifçe sallanarak pembe renkte kızartılır. Fazla yağını alması için kağıt
üzerine çıkarılır.
Sonra şuruba atılır. Birkaç kere
karıştırılıp 5 dakika kadar bekletilir ve tabağa alınır.
NOT:
Tatlının
hamur olmaması için şurup soğuk, tatlı ise sıcak olmalıdır.