MALZEMELER:
500 gr yağsız dana kıyma
1 dilim bayat ekmek içi
1 avuç maydanoz yaprağı
1-2 soğan
1 kahve kaşığı karabiber ve kimyon
Tuz
5-6 patlıcan
1 bardak zeytinyağı
2 domates
Yarım kaşık salça
4-5 sivri biber
YAPILIŞI:
Rendelenmiş soğan, kıyma, ufalanmış ekmek içi, kıyılmış
maydanoz, tuz, karabiber, kimyon iyice yoğrulur.
Küçük yassı köfteler yapılır.
Patlıcanların baş kısımları kesilip boydan boya ince
dilimlenir.
Bol tuzlu suda yarım saat bırakılır. Yıkanıp kurulanır.
Zeytinyağda kızartılıp iki tanesine bir köfte sarılıp uçları
alta gelmek üzere tepsiye yerleştirilir.
Her köftenin üzerine birer dilim domates ve sivri biber konur.
Biraz yağ ve salçalı su ilavesiyle yavaş yavaş pişirilir.
NOT:
Patlıcanların içine köfte yerine pişirilmiş et de konabilir.